Skip to main content

Mindlabs Tillburg

Gebouwbezetting na Corona

Gebouwbezetting na Corona gezond en effectief, hoe doe je dat?

Naar verwachting worden gebouwen zoals kantoren en scholen steeds meer bezet vanwege de versoepelingen aangaande. Zoals het thuiswerkadvies dat ruimte biedt aan werkgevers en werknemers vanaf 26 juni om weer voor een deel van de werktijd naar kantoor te gaan.

Na al het thuiswerken hebben we medewerker en studenten weer meer behoefte fysiek les of overleggen. Zeker als je creatief bezig wil zijn met een grotere groep is elkaar opzoeken nog steeds de beste manier. Vandaar dat komende periode ook onze gebouwen weer beter bezet zullen zijn als afgelopen tijd.

FACTOREN

Een comfortabel én gezond binnenklimaat

Factoren als een comfortabel én gezond binnenklimaat zijn momenteel belangrijker dan ooit, denk bijvoorbeeld aan de onderstaande punten:

  • Is de ruimte bedoeld voor het aantal personen dat gebruik maakt van uw ruimte?
  • Is het ventilatievoud van de ruimtes goed? percentage verse versus gerecirculeerde lucht dat in de ruimten aanwezig is goed?
  • Wat is de status van de filters uit bijvoorbeeld de luchtbehandelingkast?
  • Wat is de temperatuur in combinatie met de vochtigheid van binnenruimte (cruciaal om de overlevingskansen van virussen te minimaliseren op oppervlakken)?
  • Wat is het niveau van kooldioxide (CO2) in de binnenruimte?
  • Twijfelt u over de kans op legionella in drinkwaterleidingen?
  • Zijn posities van ventilatie (toevoer- en retour) afgestemd op de nieuwe indeling op 1,5 meter?

Om veilig te kunnen werken kunnen installaties voor u werken in plaats van andersom.

De technologische doorontwikkeling van installaties i.c.m. data informatie hebben ervoor gezorgd dat gebouwen slimmer worden en gebruikers van het pand beter kunnen faciliteren en voorbereidt zijn op de toekomst. Door real-time inzicht, kunnen we blijven analyseren wat er daadwerkelijk gebeurd in een gebouw. Zonder meningen, aannames of gevoelens wordt op basis van werkelijk gebruik gezien of situaties bijgestuurd moeten worden of niet.

Wij noemen dit Smartility, slimme utiliteit. U kent de voorbeelden wellicht in uw eigen woning, maar waarom is dit nog niet geregeld in het gebouw waar u werkt, onderwijs wordt gegeven of waar zorg wordt verleend? Simpelweg omdat de technieken nog niet verbonden waren.

Het IoT-netwerk is de laatste jaren doorontwikkeld waardoor meer samenwerking is ontstaan om van elkaar te leren en helpen. Waarbij Smartility antwoordt geeft op bovenstaande vragen.

Deel dit bericht