Skip to main content
Smartility

Stappenplan

Smartility geeft samen met haar specialisten, inzicht op daadwerkelijke informatie van het schoolgebouw, kantoor of andere ruimte. Hoe dit in de praktijk werkt? Dat leggen wij graag uit middels de onderstaande stappen.

Stappenplan Smartility

Stap 1 | Gebouwcheck, de 0-meting
Onze oplossing begint met het uitvoeren van enkele vragen over het gebouw. Hiermee brengen wij een nul-situatie in kaart, voor zowel bestaande- als nieuwe gebouwen. Met Smartility ontwikkelen, bouwen en onderhouden we op basis van ervaringscijfers een gebouw dat voortdurend inzichten genereert, waarmee meer efficiency en comfort wordt gerealiseerd.

Stap 2 | Gebouw specifiek stappenplan
De uitkomsten worden in een gebouw specifiek stappenplan gepresenteerd. Hierin staat vermeld welke doelstelling behaald dienen te worden en hoe wij deze, mede aan de hand van reeds aanwezige en eventueel toe te voegen technieken, kunnen behalen. Vervolgens blijven wij bijsturen, analyseren en onze nieuwe inzichten met u delen, middels een helder jaarplan.

Stap 3 | Het inrichten van Smartility
Doelstellingen worden in de techniek aan elkaar gekoppeld, door cor-relaties te maken in de systemen. Door het gebouw te voorzien van een doordachte infrastructuur voor de toepassing van hardware en software die het gebruik en gedrag van gebruikers monitort en analyseert, gaat het gebouw vanaf dag 1 inzicht geven en is voortdurende optimalisatie de nieuwe werkelijkheid.

Stap 4 | Inzicht, Méér dan techniek
Door de toepassing van hardware en software, die het gebruik en gedrag van gebruikers monitort, gaat het gebouw vanaf dag 1 inzicht geven en is voortdurende optimalisatie de nieuwe werkelijkheid. Ook de inzichten die tijdens het ontwikkel-, bouw- en beheertraject worden opgedaan, gebruiken we om te leren.

Stap 5 | Analyse data, Meten is weten
Elk gebouw is anders en gedraagt zich ook anders. Met Smartility ontwikkelen, bouwen en onderhouden we op basis van ervaringscijfers een gebouw dat voortdurend inzichten genereert, waarmee meer efficiëncy en comfort wordt gerealiseerd. Door op ruimte niveau te meten, hebben wij echt inzicht in welke maatregelen het meest effectief zijn.

Stap 6 | Inzichten communiceren & bijsturen
Doordat wij constant alle data analyseren, kunnen wij direct bijsturen waar nodig; wel zo slim! Daarnaast communiceren we alle opgedane informatie met u, transparantie staat voorop. Samen met u geven wij uitleg aan gebouweigenaren, medewerkers en gebruikers over hoe het gebouw zo gezond en energiezuinig mogelijk gebruikt kan blijven worden.

SMARTILITY

Toepasbaar in nieuwe of bestaande gebouwen

We krijgen regelmatig de vraag om inspecties uit te voeren en installaties anders in te regelen. BINX Smartility specialist Edwin: “Vaak is er geen, of een beperkt beeld, van de huidige installaties en wordt er gevraagd om bijvoorbeeld het ventilatie vermogen op 100% te zetten en recirculatie uit te schakelen, zonder dat men weet of de benodigde componenten ook aanwezig zijn”. Wij ondersteunen hier in en stellen samen met u een gedegen plan op. Dit hoeft vaak niet complex of duur te zijn. Edwin: “Bij een klant van ons hebben we bijvoorbeeld de filter vervanging van de luchtbehandeling eerder laten uitvoeren en bepaald welke ruimte 24 uur per dag 100% dienen te worden geventileerd.”